Energie Besparen

Tips voor een lage energierekening

Door naar een goedkope energiemaatschappij over te stappen, zal je zien dat je een lagere energierekening krijgt. Maar je hebt de hoogte van je energieverbruik grotendeels zelf in de hand. Met wat simpele tips zal je zien dat je veel minder energie verbruikt. Dit resultaat zal je uiteindelijk terug zien op je energierekening. Hoe kan je geld besparen op je stroom en gas? Wat zijn de beste tips voor een lage energierekening?

Tips voor een lage energierekening

Een lage energierekening krijg je niet zomaar. Maar gelukkig zijn er een aantal punten waardoor je heel gemakkelijk stroom bespaart.

  • De meeste huizen hebben een dubbele energiemeter. Ze hebben een duur en een goedkoop tarief. Het goedkope tarief geldt over het almeen 's avonds en in het weekend. Door hier rekening mee te houden kan je al aardig wat besparen op je energierekening. Probeer bijvoorbeeld zoveel mogelijk wassen te draaien en te drogen in het weekend. Ook de vaatwasser is een grootverbruiker. Door deze 's nachts aan te zetten gebruik je goedkope stroom.
  • Laat apparaten niet onnodig lang in het stopcontact zitten, dit geldt zeker voor opladers!
  • Een goede isolatie van je huis zal al snel tientallen euro's schelen op je energierekening. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas en tochtstrippen
  • Probeer zoveel mogelijk over te stappen op LED lampen. Dit is in het begin misschien een dure uitgave, maar je zal hier al snel voor beloond worden.
  • Probeer minder lang te douchen en met een lagere temperatuur. Dit is ook goed voor je waterrekening!
  • Draai de kachel pas aan als je wakker bent en draai hem 's avonds al aan het begin van de avond dicht. Het heeft weinig nut als de kachel nog een keer aanslaat als je toch bijna naar bed gaat.
  • Is het lekker weer buiten? Hang je was dan eens buiten op indien mogelijk. Een droger verbruikt veel energie!
  • Let ook eens op het gebruik van je lampen. Laat bijvoorbeeld niet onnodig lampen branden en het kan 's avonds best gezellig zijn om eens een kaarsje aan te steken.

 

De meeste energieleveranciers hebben interessante acties en aanbiedingen voor nieuwe klanten! Klanten die al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten betalen vaak de hoofdprijs. Het wordt juist aangeraden door onder andere de Consumentenbond en de NMA om regelmatig over te stappen. Hiermee kan je gemiddeld 500 euro besparen! Bekijk hier de leukste acties, aanbiedingen en cadeaus van de energieleveranciers van dit moment!

Maak jouw eigen website met JouwWeb