Tips overstappen

Het is een kleine moeite om over te stappen naar een andere energieleverancier. Vaak kun je dit binnen een paar minuten online regelen. Je hoeft alleen zelf te zoeken naar een geschikte energieleverancier. Daar laat je je gegevens achter en zij regelen de overstap verder voor je. Makkelijker kan eigenlijk niet. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Lees hieronder de tips voor het overstappen.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Termijnbedrag

Je betaalt bij een energieleverancier de rekening aan het eind van het jaar. Toch krijg je niet in één keer een rekening, dit zou namelijk voor veel mensen een probleem opleveren. Je betaalt dus per maand een zogehete termijnbedrag per maand. Dit bedrag is gebaseerd op je geschatte verbruik. Als je overstapt naar een andere energieleverancier, dan wordt de afrekening met je oude energieleverancier gelijk in orde gemaakt. Je zal je meterstanden door moeten geven en dan kan er een berekening gemaakt worden. Zo wordt er gekeken naar waat je gemiddeld verbruikt hebt aan stroom en gas. Je nieuwe energieleverancier zal deze gegevens overnemen. Aan de hand daarvan wordt er een nieuw termijnbedrag gemaakt. Maar het kan zijn dat dit termijnbedrag niet helemaal overeen komt met de werkelijkheid omdat je een aantal maanden mist. Om te voorkomen dat je moet bij betalen kun je online het termijnbedrag verhogen of tussendoor je verbruik in de gaten houden.

 

De meeste energieleveranciers hebben interessante acties en aanbiedingen voor nieuwe klanten! Klanten die al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten betalen vaak de hoofdprijs. Het wordt juist aangeraden door onder andere de Consumentenbond en de NMA om regelmatig over te stappen. Hiermee kan je gemiddeld 500 euro besparen! Bekijk hier de leukste acties, aanbiedingen en cadeaus van de energieleveranciers van dit moment!

Maak jouw eigen website met JouwWeb