Verhuizen

Waar moet je opletten als je gaat verhuizen?

Het is belangrijk om aan je energieleverancier door te geven dat je gaat verhuizen. Wanneer je contract nog loopt, dan kun je het beste je huidige energieleverancier "meenemen". Is je contract afgelopen, dan kun je er ook voor kiezen om over te stappen naar een andere energieleverancier. Bij de meeste energieleveranciers kun je online of telefonisch doorgeven dat je gaat verhuizen. Je kunt dit doorgeven ongeveer 3 maanden voordat je gaat verhuizen. Maar je moet het minimaal 2 weken voor de verhuisdatum doorgeven, anders bestaat de kans dat je energieleverancier het niet op tijd kan regelen. Het zou toch vervelend zijn om een paar dagen zonder stroom te zitten!

Wat moet je doen?

Er zijn een aantal punten belangrijk als je gaat verhuizen. Zo moet je doorgeven wanneer je wilt dat je in je nieuwe huis energie hebt. De meeste mensen kiezen hiervoor het moment dat ze de sleutel krijgen. Het is immers wel handig om stroom te hebben als je gaat klussen. Je laat de energie in je oude woning doorlopen totdat je deze woning verlaat. Het is niet altijd mogelijk om dit precies in te schatten, maar probeer dit zo nauwkeurig mogelijk te doen.

Verder moet je goed de meterstanden in de gaten houden. Je zal zelf de meterstanden van je oude woning moeten doorgeven zodat je energieleverancier een afrekening kan maken. Geef dit wel door, anders zal je energieleverancier een schatting maken en deze kan in je nadeel werken. Maar ook in je nieuwe woning is het belangrijk om de meterstanden op te schrijven. Doe dit met voorkeur met de oude bewoners.

In principe is je energieleverancier de enige aan wie je door moet geven dat je gaat verhuizen. Zij regelen dit weer met je netwerkbeheerder. Hier hoef je zelf dus niks voor te doen.

Verhuiskosten energie

Sommige energieleveranciers rekenen verhuiskosten. Dit komt omdat er aardig wat administratie bij komt kijken. Gemiddeld moet je denken aan een bedrag van 30 euro. Maar niet alle energieleveranciers reken verhuiskosten. Kijk je contract na of vraag om informatie bij je energieleverancier.

De meeste energieleveranciers hebben interessante acties en aanbiedingen voor nieuwe klanten! Klanten die al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten betalen vaak de hoofdprijs. Het wordt juist aangeraden door onder andere de Consumentenbond en de NMA om regelmatig over te stappen. Hiermee kan je gemiddeld 500 euro besparen! Bekijk hier de leukste acties, aanbiedingen en cadeaus van de energieleveranciers van dit moment!