Warmte record 2014

2014 zal de boeken ingaan als een zeer warm jaar. In mei, juni, augustus en september werd al een warmterecord gemeten en de verwachting is dat ook oktober een stuk warmer zal zijn dan gemiddeld. Kijk bijvoorbeeld maar naar de komende dagen. Het wordt gemiddeld 15 graden, terwijl een temperatuur van negen graden normaal zou zijn voor de tijd van het jaar!

Voor je energieverbruik is een hoge temperatuur erg gunstig. Bij koud weer wordt al snel de kachel aangezet, waardoor je gas verbruikt. Op dit moment zal nog bij weinig mensen de kachel aanstaan, waardoor je nu al gas aan het besparen bent. Ook afgelopen winter was erg zacht, waardoor de gasrekening al een stuk lager was dan gemiddeld.

Er zijn mensen die voor dit jaar hopen op een koude winter zodat er geschaatst kan worden en misschien wel sneuuw valt. Maar voor je energierekening zou het heel gunstig zijn als het warmer blijft dan normaal. Je hoeft dan minder in huis te stoken en als er dan ook nog een lekker zonnetje schijnt, hoeven de lampen minder snel aan.

Het is wel belangrijk om je termijnbedrag in de gaten te houden voor aankomende winter. De meeste mensen zullen vorig jaar wellicht wat terug gehad hebben door de zachte winter. Mocht het dit jaar weer een zachte winter worden, dan hoef je niks aan je termijnbedrag te veranderen. Maar als het toch opeens omslaat en zeer koud wordt, dan kan het zijn dat je meer gas gaat verbruiken dan vorig jaar. In dat geval zal je energierekening stijgen. Om dat voor te zijn kun je je termijnbedrag aanpassen waardoor je geen vervelende afrekening krijgt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb