Zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf stroom op te wekken door middel van zonnepanelen. Dit is namelijk beter voor het milieu en het kan aardig in de kosten schelen. Je wekt tenslotte je eigen stroom op en bent daarom minder afhankelijk van je energieleverancier. Dit klinkt natuurlijk allemaal mooi, maar er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je eerst de zonnepanelen aanschaffen. Dit is een flinke investering. Er wordt gezegd dat het gemiddeld tien jaar duurt voor je deze investering eruit hebt gehaald. 

Ook hangen de opbrengsten van verschillende zaken af. Om de meeste stroom op te wekken heb je veel zon nodig. Op een bewolkte dag wordt er minder energie opgewekt dan op een zonnige dag. Hiervoor is ook de ligging van je huis belangrijk. Zonnepanelen op de noordkant heeft weinig nut, omdat daar de zon niet schijnt. Het meeste voordeel heb je als je huis op het zuiden ligt. 

Zelfstroom.nl

Zelfstroom is de eerste energieleverancier die werkt met zonnepanelen. Zo kun je voordelig via Zelfstroom.nl zonnepanelen kopen of huren. Wanneer je ze koopt, heb je gemiddeld een besparing van 65 procent op je energierekening. Maar zoals al gezegd moet je daarvoor wel eerst een grote investering doen. Je kunt bij Zelfstroom.nl er ook voor kiezen om zonnepanelen te huren. Je hebt dan een besparing van ongeveer 20 procent op je energierekening, maar je hoeft geen investering te doen. 

Je kunt op de site gemakkelijk een offerte aanvragen. De prijzen van zonnepanelen en de besparing die je kunt maken is namelijk afhankelijk van een aantal zaken. Zo wordt er gevraagd naar je gemiddeld verbruik en het soort huis dat je hebt. Voor mensen die graag zonnepanelen willen maar deze niet kunnen betalen, is het een ideale mogelijkheid om deze te huren.

Site van Zelfstroom.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb