Laatste energie-nieuws

27-10-2012

Nuon blijven loont

Al jaren worden juist nieuwe klanten beloond om over te stappen naar andere energieleverancier. Sterker nog, het is juist erg onvoordelig om jaren bij dezelfde energieleverancier te blijven. Je mist namelijk leuke aanbiedingen en acties. Nuon wilt haar vaste klanten juist belonen met de Nuon blijven loont actie. De Nuon blijven loont actie houdt in dat juist de vaste klanten worden beloond met een oplopende korting op stroom. Deze korting kan oplopen tot maximaal 25 procent.

Lees meer

30-07-2012

Steeds meer mensen stappen over

Steeds meer mensen stappen over naar een andere energieleverancier. Ieder jaar stappen gemiddeld 1,5 miljoen mensen over, dit komt neer op 11 procent. Er zijn verschillende redenen te benoemen. Zo zijn steeds meer mensen zich bewust van hun energierekening. Het loont zeker om over te stappen naar een andere energieleverancier. Deze is bijvoorbeeld een stuk goedkoper of ze hebben een andere leuke actie. Reclames van energieleveranciers zijn niet meer weg te denken van de tv. Zo worden mensen ook eerder aangemoedigd om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het wordt ook steeds makkelijker om online energieleveranciers te vergelijken zodat je zeker weet dat je een goede te pakken hebt. Ook het overstappen wordt steeds beter geregeld. Zo kun je je online aanmelden bij een energieleverancier en zij regelen de overstap verder. De verwachting is dat mensen steeds actiever op zoek zullen blijven gaan naar een goedkope energieleverancier.

Tip

  1. Houd altijd in de gaten wanneer je contract is afgelopen en ga dan weer energieleveranciers vergeleken. Sommige mensen stappen ieder jaar over maar zijn hierdoor wel altijd het goedkoopste uit!
  2. Laat je niet zomaar verleiden door telefonische verkopers, maar kijk ook zelf rond

14-05-2012

De energierekening gaat in 2013 flink omhoog! Gemiddeld gaat een gezin 160 euro per jaar meer betalen. Een erg leuk vooruitzicht is dit niet. Nog vervelender is dat je hier als consument eigenlijk vrij weinig tegen kunt doen. Er zijn namelijk verschillende oorzaken:

  • De gasprijzen gaan omhoog. Dit is het enige waar je wat tegen kunt doen als consument. Door te kiezen voor een energieleverancier met lage gasprijzen blijft de schade enigszins beperkt. Ook het afsluiten van een contract van bijvoorbeeld 3 of 5 jaar zal helpen. Maar de stijging van de gasprijzen is maar een klein deel van de verhoging van je energie-rekening.
  • Een belangrijke oorzaak is de verhoging van het BTW-tarief. Dit gaat van 19 procent naar 21 procent. Dit zal iedereen voelen!
  • Ook de kolenbelasting en energiebelasting gaan zeer waarschijnlijk omhoog. Op dit moment is nog niet bekend met hoeveel procent.

 

De meeste energieleveranciers hebben interessante acties en aanbiedingen voor nieuwe klanten! Klanten die al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten betalen vaak de hoofdprijs. Het wordt juist aangeraden door onder andere de Consumentenbond en de NMA om regelmatig over te stappen. Hiermee kan je gemiddeld 500 euro besparen! Bekijk hier de leukste acties, aanbiedingen en cadeaus van de energieleveranciers van dit moment!

Maak jouw eigen website met JouwWeb