Groene stroom

Wat is groene stroom?

We weten allemaal dat het hartstikke goed klinkt, groene stroom. Maar wat houdt groene stroom nou precies in? Groene stroom is energie dat voort komt uit natuurlijke energiebronnen, denk bijvoorbeeld aan zonne-energie en windmolens. Dit maakt groene energie beter dan grijze energie. Grijze energie is de energie die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Hier komt veel Co2 bij vrij, wat weer slecht voor het milieu is. De meeste energieleveranciers bieden groene stroom aan of een combinatie van groene en grijze stroom. Zo werk je ook op deze manier mee aan een beter milieu

Wat is groene stroom?

Groene stroom kan op verschillende manieren worden opgewekt. Manieren om groene stroom op te wekken zijn:

  • Zonne-energie
  • Wind-energie
  • Water-energie
  • Biomassa

Groene stroom en de energieleveranciers

Steeds meer energieleveranciers proberen (gedeeltelijk) over te stappen op groene energie. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het klinkt ook een stuk positiever. Veel mensen willen graag een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Door te kiezen voor groene stroom kan je hier een handje bij helpen. De meeste energieleveranciers hebben verschillende pakketten waaruit je kan kiezen. Bij elk pakket staat duidelijk beschreven met wat voor soort energie je te maken hebt. Over het algemeen proberen energieleveranciers de prijs voor groene stroom zo laag mogelijk te houden.

De meeste energieleveranciers hebben interessante acties en aanbiedingen voor nieuwe klanten! Klanten die al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten betalen vaak de hoofdprijs. Het wordt juist aangeraden door onder andere de Consumentenbond en de NMA om regelmatig over te stappen. Hiermee kan je gemiddeld 500 euro besparen! Bekijk hier de leukste acties, aanbiedingen en cadeaus van de energieleveranciers van dit moment!